pátek 25. října 2013

Krása a kvalitní strava

Dobrý večer! :o))



Chci začít přidávat různé recepty a fotky svých svačin a jídel vůbec. Má to ale jednu podmíku. Jakou? Budou ZDRAVÉ! Nebojte se, určitě Vám budou i moc chutnat. :) Proč něco takového vlastně dělám? Protože hodně lidí neví, jak je kvalitní a zdravá strava důležitá pro naší krásu!!!

KRÁSA A JÍDLO:
Čas od času se mě kamarádky ptají, co mají používat za přípravky na nehty, protože se jim teď hodně začaly třepit a lámou se. Nebo že jim začaly vypadávat vlasy, tak jaký vitamín je nejlepší. Víte, nejsem odpůrce doplňků stravy (multivitaminy atd), ale určitě se držím názoru, že nejdříve bychom se měli naučit brát si živiny z opravdového a "živého" jídla. Např. třepící se nehty a vypadávání vlasů jsou jednou z příčin podvýživy! Jasně, možná si teď ťukáte na hlavu a říkáte si, že podvyživení určitě nejste. Jenže tahle podvýživa se týká nedostatků látek, které tělo potřebuje.

Člověk může být obézní, ale přitom totálně podvyživený, protože se stravuje pouze jídly jako pečivo, mastné hranolky, tučné čokolády atd. Takové jídlo NEobsahuje vitamíny, zdravé omega kyseliny, minerály či kvalitní bílkoviny! Takové bílé pečivo je úplně (s prominutím) na nic! Jsou to prázdné kalorie! V podstatě taková umělá hmota, která Vás navíc ani nezasytí...

KRÁSNÍ S KVALITNÍ STRAVOU:
Zkuste se přeorientovat na "živé" jídlo. Takové, které není vůbec či minimálně upravené. Mělo by být co nejvíce přírodní. Je to totiž něco, co Vaše tělo dokáže přijmout a tím se nezpomaluje metabolismus. Náš organismus není prvotně nastavený na velké dávky kofeinu a cukru z koly, nebo tolik soli a glutamátu z koření. Navíc Vaše vlasy, kosti, nehty a kůže dostane plno živin, které zaručí jejich krásu.

Doporučuje se:
- luštěniny                                            
- ovoce a zelenina
- mléčné výrobky
- vejce
- ovesné/pšeničné vločky
- maso
- ořechy
                    

Nedoporučuje se:
- nekvalitní pečivo
- sladkosti
- těstoviny
- křupky/brambůrky
- margaríny (kvalitní normální máslo je v malém množství zdravější! Výjimkou jsou lidé s vysokým cholesterolem.)
- koření typu podravka atd.

A JEDNA ZÁSADNÍ INFORMACE NA ZÁVĚR:
Tohle není článek o hubnutí! Tohle je článek o tom, jak dát Vašemu tělu to, co opravdu potřebuje a vyžaduje ke zdravému fungování! Vaše auto také potřebuje správný typ benzínu, když dostane nějaký levný a šizený typ, auto se může porouchat.

PS: Uvidíte, že jídla z kvalitních surovin Vám budou moc chutnat! :))

Silvie

2 komentáře:

  1. To jsou tak krásné články! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji! Doufám, že zůstanete mým fanouškem i nadále. :) S.

      Vymazat